Αρχική / Τρόποι Αποστολής & Χρεώσης

Τρόποι Αποστολής & Χρεώσης

Ολοκλήρωση παραγγελίας:
Με το που καταχωρείτε την παραγγελία σας, σας εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα (παράδειγμα): «Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ. O αριθμός παραγγελίας σας είναι 71243. Παρακαλούμε ελέγξτε το e-mail σας. Σας έχουμε αποστείλει ένα επιβεβαιωτικό e-mail με τις λεπτομέρειες της παραγγελίας σας.»
Ημερομηνίες και ώρες παράδοσης:
Οι ημέρες παράδοσης είναι από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 7:30 πμ μέχρι 15:00 μμ για Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα,Φωκίδα, Κορινθία. Για την υπόλοιπη Ελλάδα ισχύουν οι ώρες παράδοσης της εκάστοτε Μεταφορικής Εταιρείας.
Παραλαβή - Παράδοση Προϊόντων:
Κάντε την παραγγελία σας και η RAVENNA αποστέλλει την παραγγελία σας, είτε με ιδιόκτητα οχήματα είτε μέσω της συνεργαζόμενης μεταφορικής εταιρείας.
Παραδόσεις με ιδιόκτητα οχήματα γίνονται εντός 5 εργάσιμων ημερών και είναι εφικτές μόνο για τους νομούς

 • Αττικής
 • Βοιωτίας
 • Εύβοιας
 • Φθιώτιδας
 • Φωκίδος
 • Κορινθίας

Παραδόσεις μέσω μεταφορικής γίνονται εντός 5-8 εργάσιμων ημερών για τους νομούς

 • Αττικής
 • Θεσσαλονίκης
 • Πάτρας

και εντός 5-8 εργάσιμων ημερών για την υπόλοιπη Ελλάδα.
Σημείωση

Για παραγγελίες Πλακιδίων και Ειδών Υγιεινής η εκφόρτωση των εμπορευμάτων γίνεται πάντα επί πεζοδρομίου.
Παραδόσεις σε όροφο ή υπόγειο δεν γίνονται.

Για παραγγελίες Επίπλων ή Φωτιστικών η παράδοση γίνεται εντός της οικίας σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Αφορά παράδοση μέσω ανελκυστήρα ή κλιμακοστασίου εφόσον αυτό είναι εφικτό. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα εξετάζεται η παράδοση με τη χρήση ανυψωτικού μηχανήματος και η χρέωση θα πραγματοποιείται κατόπιν συμφωνίας. Για την υπόλοιπη Ελλάδα η παράδοση γίνεται επί πεζοδρομίου.

Στο σημείο εκφόρτωσης πρέπει να υπάρχει τσιμέντο ή άσφαλτος και ο δρόμος να έχει τουλάχιστον 3,5 μέτρα φάρδος.
Ο μεταφορέας έχει το δικαίωμα να αρνηθεί να παραδώσει σε περιπτώσεις όπως:

 • Χωματόδρομος
 • Μεγάλη κλίση στον δρόμο
 • Βρεγμένα σημεία με λάσπες

κτλ. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να οριστεί διαφορετικό σημείο παράδοσης.
Οι ανωτέρω προθεσμίες δεν ισχύουν σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων ή απεργιών και σε κάθε περίπτωση ανωτέρας βίας, που δύναται να επηρεάσει τους χρόνους μεταφοράς.
Σε περίπτωση που κάποιο από τα προϊόντα, παραληφθεί σπασμένο κατά την παράδοση της παραγγελίας, θα πρέπει η εταιρεία να ενημερωθεί γραπτώς μέσω email,συνοδευόμενο από φωτογραφίες, εντός 48 ωρών. Μετά το πέρας των 48 ωρών η εταιρεία δεν θα δεχθεί ότι κάποιο προϊόν παρελήφθη σπασμένο.
Η εταιρεία υποχρεούται σε σύντομο χρόνο να προβεί σε αντικατάσταση του είδους αυτού με νέο. Σε περίπτωση ανεπιφύλακτης παραλαβής του είδους θεωρείται ότι αυτό παραδόθηκε σε άριστη εξωτερική κατάσταση χωρίς αισθητικά ελαττώματα.
Σε περίπτωση τοποθετημένων προϊόντων η εταιρεία δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη
Έξοδα Αποστολής:
Το κόστος μεταφορικών υπολογίζεται σύμφωνα με τον όγκο της παραγγελίας και την περιοχή παράδοσης και αναγράφεται πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας.Το ελάχιστο κόστος μεταφοράς είναι € 4,90

Παραλαβή - Παράδοση Προϊόντων στην Κύπρο:
Οι παραγγελίες για την Κύπρο αναχωρούν κάθε Σάββατο με άφιξη στην Κύπρο Δευτέρα βράδυ στην Λεμεσό. Σε περίπτωση απεργιών ή λόγω καιρικών φαινομένων το παραπάνω πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει.

Οι παραδόσεις στη Λεμεσό και Λευκωσία πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Τετάρτη ενώ στις υπόλοιπες πόλεις κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.